Wat is nou wat, en welke stickersoort is voor uw doeleind het meest geschikt?

 

Binnenshuis of Buitenshuis
Om te beginnen bepaalt u het doel waarvoor de sticker gebruikt gaat worden. Is dit binnenshuis of buitenshuis?
Buitenshuis moet een sticker bestand zijn tegen weersinvloeden. UV stralen, regen, vrieskou en wisselende temperaturen. Deze kunnen namelijk sterk van invloed zijn op de duurzaamheid en dus de uiteindelijke kwaliteit van uw sticker. Voor toepassingen buitenshuis zoals op een voertuig of etalageruit kan men gebruik maken van o.a. zogenaamde polymeer en Monomeer vinyl stickers.  De polymeer leent zich door zijn elasticiteit prima voor licht gebogen oppervlakten en is tevens toepasbaar op verschillende gladde ondergronden zonder structuur. Daarnaast bestaat ook een monomeer toepassing. Deze is doorgaans een fractie dikker dan de polymeer en gunstiger geprijsd. Het nadeel van de monomeer is de geringe elasticiteit. Hierdoor is hij iets gevoeliger voor krimp. Voor binnen én buitenshuis toepassingen op vlakke of zeer licht gebogen ondergronden is de monomeer variant alsnog uitstekend geschikt. De Stickerman maakt in het algemeen voor uitgesneden stickers gebruik van de monomeer variant.  Deze behoudt minimaal 3 jaar zijn originele vorm, structuur en kleur. Indien bewerkt met een laminaat of blanke lak is dit +/- 7 jaar. Voor de Fluor kleuren geldt een uitzondering. Deze zijn doorgaans iets minder duurzaam en hebben een outdoor levensduur van minimaal 1 jaar. Voor  fullcolour (bedrukte) stickers gebruiken wij gekalanderd polymeer pvc vinyl.
Deze is uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Deze stickers zijn voorzien van een speciale coating wat de kleurechtheid ookk op den duur ten goede komt. Deze stickers hebben doorgaans een outdoor levensduur van minimaal 5 jaar. Binnenshuis geldt voor alle stickers een verdubbeling van de levensduur.

 

Gesneden of geprint
Een sticker kunt u door ons laten uitsnijden of laten bedrukken.  Het voordeel van een uitgesneden sticker is dat deze doorgaans het langst zijn originele vorm en kleur behoudt. Buitenshuis is dit minimaal 3 jaar, binnenshuis nog veel langer. Gesneden stickers kunnen wij in praktisch alle denkbare formaten creëren en leveren. Wij maken in principe gebruik van monomeer vinyl van de hoogste kwaliteit. (Oracal®) Het nadeel van uitgesneden stickers is het gebruik van gemengde kleuren. Het is bij volledig en tot in detail uitgesneden stickers niet mogelijk om deze in fullcolour te leveren. Wilt u toch uitgesneden stickers in kleur? Dan snijden wij elk onderdeel dat een kleur moet hebben onafhankelijk in de kleur die u wenst. Met de hand plaatsen wij dit vervolgens terug op de originele sticker. In de praktijk betekent dit dat de uitgesneden varianten mééstal uit 1 , 2 of maximaal 3 kleuren bestaan. Doordat de uitgesneden stickers deels met de hand moeten worden nabewerkt kan het zo zijn dat de multicolor stickers een fractie kunnen afwijken van elkaar. Indien u een fullcolour sticker wenst dan is deze altijd geprint op watervast polymeer vinyl. Wij gebruiken hiervoor een professionele solvent printer met maar liefst 8 printkoppen om een zo realistisch mogelijke afdruk te realiseren.  Ook hier zijn weer nadelen aan verbonden. Het is in tegenstelling tot monomeer vinylstickers  niet mogelijk om deze stickers in zeer kleine details uit te snijden. Wat wel mogelijk is, is het uitsnijden van de contour. Dit betekend dat de sticker bestaat uit één geheel. De achtergrond kan alsnog transparant zijn. Het voordeel van fullcolor geprinte stickers is natuurlijk het gebruik van alle kleuren die u zich maar kunt bedenken. Daarnaast kunnen we de stickers tot in het kleinste detail printen. Details zo klein die een gesneden sticker nooit zou kunnen benaderen. Zowel onze uitgesneden als onze geprinte stickers zijn weerbestendig en van de best denkbare kwaliteit. *De geprinte stickers kunnen nog worden voorzien van een lamineer laag of blanke lak om de levensduur te verlengen, desalniettemin moet u stickers altijd met beleid behandelen en wassen. Probeer hogedruk reinigers en wasstraten te vermijden.

 

Papieren stickers
Dit is zoals de naam al doet vermoeden een sticker welke is afgedrukt op papier. Dit is een goedkope manier van stickers produceren. Grote fabrikanten printen dit soort stickers met honderden, zo niet duizenden tegelijk af. Let dus goed op als u een sticker koopt, dit soort stickers zijn van mindere kwaliteit. Dit betekend niet dat ze niet efficiënt kunnen zijn. Dit soort stickers leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld etiketten of kinderstickers. Omdat deze stickers niet duurzaam hoeven te zijn is het productieproces eenvoudig. Een eenvoudige productie betekend ook een lage prijs voor u als consument. De voordelen van papieren stickers zijn dus de lage kosten. Ook al zijn ze kwalitatief niet de beste, binnenshuis hebben ze nog een redelijke levensduur. De nadelen zijn de geringe toepasbaarheid. Papieren stickers kunnen wij zowel fullcolor, als contour gesneden leveren.

 

Ik heb mijn bestelling ontvangen, en nu?
U opent de verpakking en kijkt of de bestelling klopt en onbeschadigd is.
U leest de handleiding zorgvuldig door.
U knipt indien noodzakelijk de stickers stuk voor stuk (indien meerdere)uit, gebruik hiervoor een normale schaar.
U start bij stap 1 van de meegeleverde handleiding, zie hieronder.

 

Het plakken van uitgesneden stickers

 1. Zorg voor een vetvrije, gladde en schone ondergrond. Let op: bepaalde ondergronden zijn niet geschikt voor stickers, check of uw ondergrond geschikt is of maak deze geschikt.
 2. Wrijf bij voorkeur met een rakel voorzichtig maar stevig over de sticker terwijl deze op een vlakke ondergrond ligt. Zo zorgt u er voor dat de afbeelding of tekst dadelijk mooi blijft plakken aan de doorzichtige folie.
 3. Verwijder deze doorzichtige folie met beleid van de ondergrond. De afbeelding of de letters moeten nu blijven plakken aan de doorzichtige folie. Indien dit niet het geval is, herhaal stap 2.
 4. Plaats de sticker nu op de plek waar u hem wilt hebben en wrijf opnieuw voorzichtig maar stevig aan. Op licht gebogen oppervlaktes waar een plooi kan ontstaan raden wij u aan voor enkele seconden een föhn te gebruiken op matige temperatuur op circa 30cm afstand.
 5. Nu kunt u de doorzichtige folie langzaam en voorzichtig verwijderen en de sticker is geplaatst.

 

Plak de stickers bij een minimale temperatuur van 8 graden.

 

Het plakken van fullcolour stickers

  1. Verwijder indien nodig het omliggende blanco gebied zodat alleen de sticker overblijft. (zie snij-lijntjes).
  2. Hoewel u de full color stickers nat kunt plakken raden wij aan ze droog te plakken. (In deze instructie leggen wij u uit hoe de procedure voor droog plakken werkt.)
  3. Haal met beleid de bedrukte kant van de sticker los van de drager. (De drager is de witte gladde achtergrond waar de sticker op geplakt zit.) Het kan helpen de drager licht te buigen op de plek waar u de sticker los wil halen. Ook kan het zijn dat uw sticker voorzien is van een transparante toplaag. Dit laagje verwijderd u waar de sticker dan aan blijft plakken.
  4. Plak de sticker, inclusief eventueel transparante toplaag voorzichtig op de vooraf bepaalde plek.
  5. Duw nu de eventueel ontstane luchtbelletjes achter de sticker weg. Dit kunt u doen met uw vingers. Wrijf voorzichtig maar stevig van binnenuit naar buiten. Herhaal dit tot alle belletjes of plooien zijn verdwenen.
  6. Indien uw sticker een transparante toplaag heeft kunt u deze nu verwijderen. De sticker blijft nu over.
  1. De sticker is na 48 uur volledig vastgehecht. ( belangrijk ivm eventueel overspuiten)
  1. Droog de sticker voorzichtig af met een zacht katoenen doekje.
  2. De sticker is na 48 uur volledig vastgehecht.

 

Magneetstickers
De magneet stickers zijn in principe gemaakt voor toepassingen binnenshuis.
Gebruik altijd een geschikte ondergrond van zogenaamde ferro-metalen. D.w.z. een ondergrond waar een magneet aan blijft kleven.

 

LET OP:   De stickers zijn doorgaans enkel te bevestigen op gladde ondergronden zonder grove structuur. Indien u stickers op een grove structuur wilt plakken raden wij u aan eerst contact met ons op te nemen voor u bestelt. De reguliere kleuren zijn geschikt voor lange termijn toepassingen en  behouden hun originele eigenschappen tot minimaal 3 jaar bij alle weersomstandigheden. Binnenshuis is dit dubbel zo lang. De fluor serie is zoals gezegd geschikt voor korte tot middellange buitentoepassingen met een houdbaarheid bij buitentoepassingen van minimaal 1 jaar. De fluor stickers zijn doorgaans een fractie dikker dan de reguliere stickers. Indien u de stickers voorziet van een laminaat zoals vernis kan dit de levensduur verlengen.

tips:

 • Door het te beplakken oppervlak nat te maken kunt u eventuele luchtbubbels makkelijk verwijderen
 • Voor een nóg betere levensduur kunt u uw stickers na bewerken met blanke lak.
 • Voor het verwijderen van de sticker raden wij u aan stickeroplosser of WD-40 te gebruiken.
 • Bestelt u een product op basis van een door u aangeleverde foto, tekst of afbeelding? zorg dan altijd voor een zo hoog mogelijke resolutie voor het beste eindresultaat.
 • Plak de stickers na ontvangst zo snel mogelijk, het liefst binnen 48 uur. Dit om mogelijke vervorming door temperatuurswisselingen te voorkomen.
 • indien u de stickers wilt overspuiten raden wij aan te kiezen voor een matte sticker (eenkleurig) bij fullcolor stickers maakt het niet uit.

Veel plezier van uw Sticker(s)!

 

Laten uw stickers niet los van de drager? Kijk dan hier om dit op te lossen:

 

 

 

Hieronder ziet u de kleurenkaart. Dit zijn de standaard kleuren waaruit u kunt kiezen bij designs bestaande uit 1 kleur. Dit zijn doorgaans de volledig uitgesneden stickers en sets. Andere kleuren zijn uiteraard ook mogelijk. Neem hiervoor even contact op via de chat button.